All Work

Boulder Museum of Contemporary Art

Date: 7/15/16
07-1
Principal Researchers: Studio NYL Structural Engineers
Christopher O’Hara
Others Involved: Christopher O’Hara Student Researchers: Erin Anglin Ashley Anderson Andrew Atchley Mark Brunner Timothy Clinefelter Bill Daher Justin Feider Lauren Fowler Aris Garrison Randall Hatley Ryan Jensen Tracy Joda Emili Mcmakin William Mensching Michael Nulty John Ostrander Lee Parmenter Rebecca Roberts Heather Scott Robert Stroud Michael Sullivan Jerod Wilson Maximillian Zurek Faculty Advisor: Rick Sommerfeld
Rob Pyatt

In contrast to the historic building, the design inserts modern elements creating space by drawing off the location of the northern window. The design uses this window to showcase the natural light revealing the space in different ways throughout the day and over the course of the changing seasons. This natural light also helps define the space in the entry and museum store. Making a connection to Colorado and addressing issues of sustainability, the new design uses salvaged and recycled materials when appropriate.